(Björnjägare) och ägare till jämthundarna Barr, Ricko och Yxin. Marcus jagar både älg och björn tillsammans med sina hundar. Tillsammans med Ricko har han skjutit 7 stycken björnar!Är en inbiten Harjägare! Han har en lugn och fin schillertik som han har fått av Anders Rigsell. Martin är väldigt nöjd med tiken som ofta driver bra. Det har blivit många harar för dom under jakterna.
Martin har under året 2011 införskaffat sig en Finsk stövare som han nu hoppas på under hösten 2012. 


Hundtokig på ett positiv sätt!
Papillonuppfödare med egen kennel (Keramet's) där hon nått framgång!
 Hon är utbildad hundinstruktör både inom lydnad och problemhundar.
Hon jobbar som veterinärassistent och som försäkringsombud för Agria.
Juni, Ada, Jilla, Ixxa och Nea delägs av Michaela och
hundarna - det är hennes allt 24h / dygn.

 

 

 

Husets egna datafixare!
Han fixar det mesta som har med datorer att göra. Designar hemsidor osv.
Anton hjälper alltid till och sköter om hundarna.
Alltifrån promenader till släpp i skogen! 
Han är även hundvakt de gånger vi reser bort.

Så jag har den enorma turen att ALLA mina barn och min fru är intresserade av hundar och djur.

   

 

- Jag är i dag 50 år fyllda och vi bor i Junsele där jag är född och kanske kommer att dö, man vet aldrig vart livet tar vändning.                  

Här trivs jag ganska bra just för att det som jag uppskattar mest i livet förutom min familj är jakten och jobbet som jag utför åt SCA Skog AB som virkesköpare nu, sedan 4 år tillbaka. Har jobbat åt SCA sedan 1982, började som manuell huggare.

Mitt största intresse är jakt och främst älgjakt som jag bedriver mesta tiden på ett privat VVO i  Åkerbränna 3 mil norr om Junsele mot Västerbotten gränsen, och ibland på SCA mark men det är svårt att få SCA-jakt på den här förvaltningen där jag arbetar.

Jag började min jaktliga bana och danade jakt intresset tidigt tillsammans med Sten-Uno Stenmark, en jakt kompis som jag fortfarande följer på harjakt med hans mycket duktiga hundar där vi eldar, grillar korv och lyssnar på fina hardrev, en jakt form som skulle få flera ungdomar intreserade av jakt om dom fick chansen.

Jag tror att jag hade mer tur än dom flesta som har fått lära känna och lära mig jaga med Sten-Uno!

Jag gillar att jaga det mesta men älgen med löshund är roligast speciellt om man vet eller tror att det är en riktig Storoxe som hunden skäller.

Björn jakt har dom få gånger det har skett organiserat med Marcus och mig och när det har lyckats att vi i alla fall fått tag i en björn med hans hund Ricko (Zack) har varit jaktens FORMEL 1! Absolut, Marcus har skjutit 7 björnar på fasta stånd för sin ganska duktiga jämthund Zack (Ricko), som har skällt björn ett 40 tal gånger men endast 7 gånger har lyckats. Men det är flera passare som fått se hund och björn i stånd och gångstånd.

Jag trivs bäst att jaga i mindre grupper med ett antal 3-4 stycken som man känner väl samt använder löshundar. Det är för mig jakt och avkoppling och fram för allt LIVSKVALITET, oavsett hur det då går i jakten så kan man koka kaffe och grilla korv. Får man också skjuta älg på rätt sätt så visst blir livskvaliten ännu högre!

På våren är det bäverjakt vi ägnar oss åt, på vintern gör jag några turer efter tjäder i topp och under hösten så följer jag gärna med Martin med hans duktiga stövartikar och jagar lite hare.

Livet är oftast riktigt bra!